Sal amb vi

sal de vi

El celler Abadia de Retuerta ha recuperat una recepta francesa per elaborar sal amb vi, un producte que va néixer per casualitat fa segles.
La recepta va sorgir una mica per accident al port francès de Liburne, principal sortida cap al Regne Unit dels vins de Bordeus.
Les botes de fusta en què anaven els vins de Bordeus en els segles XVI s’esquerdaven i fins i tot es trencaven, i el vi tacava altres productes que transportaven en els seus cellers, com la sal.
La sal tacada de vi no es podia vendre i els mariners la regalaven a Valentine Corner, dona del taverner del port de Liburne.
La cuinera va afegir espècies a aquesta sal amb vi, per donar un toc diferent als seus plats, pel color i aroma d’aquesta peculiar sal.
Ara, segles després, l’assessor bordelès del celler, Pascal Delbeck, ha recuperat la recepta d’aquesta cuinera i ha creat “Els Robís de Valentine“, unes sals amb vi.
Macerant vins de Abadia de Retuerta amb “flor de sal” procedent de l’illa francesa de Ré, s’elaboren tres tipus de sals.
Una d’elles es barreja amb un vi procedent 100% de raïm de la varietat syrah, Sal de Vi Pago de la Garduña, una altra amb un vi de la varietat Tempranillo, Sal de Vi Pago de Negralada, i la tercera amb cabernet sauvignon, Sal de Vi Pago de Valdebellón.
Delbeck ha aportat un toc d’espècies secret a la recepta, adaptades a cada varietat de sal amb vi.
Aquestes sals es venen en ampolles de 320 grams i en flascons de 90.
El celler Abadia Retuerta, és un projecte iniciat el 1996 per l’enòleg francès Pascal Delbeck, en una superfície unes 700 hectàrees, de les quals prop de 210 de vinya, la major part de la varietat ull de llebre, la principal a la zona de la Ribera del Duero. El celler en si ocupa prop de 10.000 metres quadrats de l’antiga abadia i té capacitat per a gairebé 5.000 botes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Skip to content