Bodegues Torres i la tecnologia biomusical

vina

Bodegues Torres ha iniciat un projecte experimental basat en la tecnologia biomusical, anomenat genòdica, el qual consisteix a emetre certes freqüències de so a les vinyes per a intentar reduir malalties que puguin patir.
L’experiència s’està fent en una vinya d’una hectàrea, on emeten unes vibracions amb una certa harmonia, que sembla que contribueix a evitar la formació d’una proteïna d’un fong, que afecta la fusta de la vinya i en mata els ceps.
Les malalties de la fusta més esteses són la yesca i la eutypa, i aquestes amb poc temps, poden posar fi a la vida del cep, assecant la fusta. Aquest problema, amb la mecanització de la vinya, s’ha accentuat, i és un problema que de moment no existeix cap tractament per combatre-ho, ni física ni química.
Esperem que aquest experiment, doni algun resultat positiu, i des d’aquí voldria expressar el meu condol per la parra de moscatell de gra petit que tenia a casa meva des de fa 40 anys, que tants esmorzars de pa amb tomàquet i raïm m’havia donat, i que ha mort aquesta de setmana de forma sobtada.
Gràcies per tot.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Skip to content