Celler Quim Batlle, DO Alella

cellr+quim+batlle+v

Dalt d’un cim, amb unes espectaculars vistes frontals al mar, i a la dreta, vistes de la ciutat de Barcelona, que queda a uns 25 minuts de Tiana, trobem el petit celler de Quim Batlle, un celler nascut el 1999.

Unes vinyes en pendent, acaronades per la brisa marina, que deixarà després la seva impremta als vins. Al celler, ens atent en Xavier Picazo, enòleg, apassionat i gran coneixedor dels terrers, dels ceps, dels vins i de les seves possibilitats a curt i llarg termini, transmetent entusiasme en el que fa. Treballen amb les varietats picapoll, garnatxa blanca i pansa blanca, buscant la seva expressió varietal i de terrer, treballant sempre amb agricultura ecològica.
Després de la vista a les vinyes, comencem tastant vins de tina, encara per embotellar. El primer és una  Pansa blanca 2012, un vi acabat de fer, d’acidesa marcada, salí, records de sidra i de fruita blanca (poma, pera). 
Picapoll 2012, d’acidesa viva, ens mostra uns aromes de fruita exòtica, amb una certa amargor en final de boca, i un perfil salí, fil conductor dels vins del celler, per la seva influència marina.
celler+quim+batlle

Comencem amb les ampolles, i tastem el Pansa blanca 2011, un vi molt mineral (fòsfor, mina de llapis), iodat, floral. Ha estat criat en dipòsits d’inoxidable i amb les seves pròpies mares, cosa que fa que les proteïnes dels llevats passin al vi, fent-lo més dens en copa i en boca, i hi trobem una boca untuosa, de bona acidesa, amb uns lleugers records salins.

Foranell 2008 Garnatxa blanca. Trobem un vi molt viu en boca, fresc i aromàtic, amb records anisats, fonoll, tocs salins, sorprèn la seva bona acidesa que li permetrà encara més recorregut en ampolla.
Picapoll 2010, un vi amb una fruita blanca més madura (préssec). Nas particular, molt allunyat dels picapolls comercials que coneixem. En boca mineral, salí i de bona acidesa. Nas particular i sorprenent.
Foranell 2009, 40% pansa blanca, 40% Garnatxa Blanca, 20 % picapoll. Vi floral, records de gessamí, és el vi més càlid en boca de tots, i amb l’acidesa més baixa.
En resum, un celler que ens ha sorprès agradablement, que ofereix al mercat uns vins diferenciats de la resta de la DO Alella, uns vins de nivell més alt, enfocat a un consumidor més format, i que busca més profunditat i complexitat en els vins.
 
quim batle
 
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Skip to content