Actitud de consum

vigood+consumo+vino
Tenim un problema, tal com es diu ara, d’actitud. L’altre dia estava amb uns sommeliers en una presentació dels vins d’un celler, en un bar de vins de Barcelona. Un comercial d’una distribuïdora de vi, ens alliçonava amb vehemència de com havíem de potenciar la venda de vins, i que entre tots, si ens hi esforçàvem, podríem remuntar la davallada que patim de consum de vi, i que havíem de fer-hi alguna cosa. No em va agradar massa la manera com ens traslladava la responsabilitat del consum del vi a nosaltres, però ho vaig acceptar perquè al capdavall, el que interessa és que el món del vi tiri endavant.
Al cap de mitja hora, a la presentació d’un llibre de vins, amb una barra on es podien tastar alguns dels vins que sortien al llibre, em trobo a aquest mateix comercial, el que feia una estona ens deia com havíem de potenciar el consum de vi, em trobo a aquest comercial, prenent una copa de cervesa. Quins collons.
Al cap de dos dies, en un esdeveniment de vi, en acabar, anem a sopar amb gent de l’organització i gent dels cellers presents a la mostra. Arribem al restaurant i el comercial d’un celler, demana al cambrer “unas cervecitas”, me’l miro i li dic que si de cas, “unos vinitos” i em mira i em diu que sí, que tinc raó, i que, ja que estem a Catalunya, farem “unos cavitas”. I vàrem fer, com a aperitiu, una copa de cava.
Tenim un problema, i el problema el tenim amb la mateixa gent del sector del vi.  Si els mateixos prescriptors de vi (els comercials, els botiguers, els sommeliers), que viuen de vendre vi, que el seu sou ve de vendre vi, i que si no es ven vi, es queden sense feina; si aquests prescriptors a l’hora de consumir una beguda, demanen una cervesa o un refresc, quin missatge estem donant al consumidor? Com volem recuperar el sector si ni els mateixos implicats no hi presten atenció?
Fa 30 anys, el consum de vi per càpita era d’uns 70 litres, actualment estem per sota dels 16 litres. I continua baixant. Està clar que si no canviem l’actitud, i no canviem l’hàbit de consum, el sector del vi acabarà molt malament. I els primers que hem de donar exemple som els prescriptors de vi.
Diuen que “predicar con el ejemplo, es el mejor argumento”. Doncs això. A beure vi, a beure cava, d’aquí, de prop, de lluny, d’on vulgueu, però beveu. I no cal dir que amb moderació i tal, i tal…. actitud de consum, vaja. 

Si voleu aprendre’n més, aquí us ho podem arreglar.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Skip to content