I Trobada de microproductors de vi, Andorra 2013

trobada+microproductors+de+vi+andorra
Aquest cap de setmana, s’ha fet a Andorra la primera trobada de Micro productors de vi.
La trobada constava d’una fira on es podien tastar vins de 42 cellers diferents; cellers de Catalunya, España, Andorra i França. Vins de cellers minúsculs i vins de cellers més grans. Vins tecnològics, vins tradicionals, vins naturals, vins biodinàmics, vins cosmològics: una diversitat d’estils i de maneres d’entendre la vinya, i de la interpretació que d’ella en pot fer l’home. Sobretot, una fira per a poder parlar directament amb l’elaborador de cada vi i poder entendre que és el que ens volen transmetre amb cada ampolla. Un lloc per descobrir varietats recuperades, zones abandonades que s’han reactivat, i de sobretot, de gent amb ganes de mostrar la seva passió per una terra i per una vinya.
Gairebé 200 vins per tastar, i en una sala annexa, hi trobàvem una mostra gastronòmica de diferents restaurants i establiments d’Andorra.
També comptaven amb una programació de ponències on participaven elaboradors, sommeliers, i professionals del vi.
Ha estat una fira que m’ha sorprès gratament, però a la que calia dedicar-hi més temps, perquè valia la pena assistir a totes les ponències, i tastar els vins a més tranquil·litat.
Realment ha estat, per ser el primer cop, un èxit, de cellers i d’afluència de públic. I cal felicitar a l’organització per la feina feta i per la repercussió obtinguda.
Caldrà, però, en la seva pròxima edició buscar una ubicació més gran i polir els detalls que en aquesta ocasió han faltat, com la temperatura de la sala de tast i les copes, que eren massa senzilles per a poder tastar com calia els vins de la mostra.
Tinc ganes de poder assistir a la següent fira, això sí, dedicant-hi tranquil·lament una jornada sencera. Ho prometo. 
 
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Ves al contingut