Brut Nature i prou.

brut nature
Als anys setanta, a casa es prenia cava (xampany en dèiem) semisec, com a la gran majoria de les llars de Catalunya. Generalment, el preníem a l’hora de les postres, per acompanyar-les.
A les reunions familiars, amb avis, tiets i cosins, sempre preníem semi sec. Però un dia, un tiet, ens va dir que el que s’havia de prendre era CAVA Brut Nature, que això era el que prenien els entesos, i que això de prendre semi, era provincià, era de taujà.
I aquesta, va ser la consigna que va córrer per tot el territori; que el consumidor suposadament entès de cava, bevia Brut Nature, i tot el país va passar a beure Brut Nature, i actualment, som el país del món que més Brut Nature consumeix. I aquesta anomalia, es paga.
Com que la gent ha assumit equivocadament que el Cava HA DE SER sempre Brut Nature, i el treuen a taula per postres, en prendre un producte dolç amb un altre que no ho és gens, el resultat és nefast.
Un bon exemple és el Cava en un casament: serveixen el cava Brut Nature per fer el brindis amb el pastís i el resultat és que les copes queden la gran majoria plenes, per què la combinació no és agradable.
Ningú en un casament s’atreveix a oferir un cava semi, perquè estaria mal considerat per molts convidats, uns convidats, no cal dir-ho, mancats de criteri gastronòmic, és clar.
S’ha de tenir clar el moment gastronòmic del Cava. Si som consumidors de cava durant l’àpat, el Cava a prendre pot ser un Brut Nature, un extra brut o un brut. En canvi, si som consumidors de Cava sols amb postres, el cava a consumir hauria de ser un extrasec, sec, semisec o dolç.
De fet, últimament hi ha una major oferta per part dels cellers a fer cava Brut, ja que al tenir un contingut en sucres no superior a 12 g/l, fa que sigui un producte amb major recorregut gastronòmic, més versàtil a la taula i més agradable al paladar del consumidor final.
Un altre tema és la gent que diu que no li agrada el cava perquè els hi provoca acidesa. El carbònic d’una beguda (CO₂), sempre augmenta la sensació d’acidesa de la mateixa beguda. Per a la gent que tingui aquest problema, jo m’inclinaria per consumir caves de llarga criança, tipus gran reserva i reserva especial, que tenen un gas carbònic més integrat, una bombolla molt més fina, que fa que sigui menys agressiu que una bombolla d’un cava jove, que és molt més present en boca.

Si voleu fer un tast de caves, aquí us ho podem arreglar.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Skip to content