Tast de vins blancs de gran superfície

vins+blancs+de+gran+superfic%C3%ADe
Hem decidit tastar vins dels que podem trobar a les prestatgeries de supermercats, per veure què és el que la gent pot trobar en aquests establiments. Les cadenes visitades han estat Carrefour, Lidl, Dia, Eroski i Aldi. 
El criteri de selecció ha obeït a dues condicions: que fossin vins de preu inferior als 3,00€ i que a l’etiqueta hi havia de constar obligatòriament l’any de la collita. Les ampolles les quals no en podíem determinar l’anyada, no s’han tastat per no incloure anyades ja velles. En el cas dels vins blancs, sols hem tastat l’anyada 2012.
Visitant els lineals hem pogut veure ampolles sense anyada però d’un color sospitosament vell, esperant a que piqués algun incaut. També alguna etiqueta amb noms amb la intenció pretesa d’induir  a la confusió del consumidor no atent.
Els supermercats Caprabo i Carrefour és on trobem més quantitat d’ampolles amb manca d’informació.
Els vins tastats han estat:
Vega del cega, DO Valdepeñas, 2012, macabeo, verdejo, airen  
Mont-blanc 362, DO Conca de Barberà, 2012, macabeu i Chardonnay.
Viña Pati 2012, DO Rueda, Verdejo i viura
Yela 2012,     DO Rueda verdejo i viura
Señorio de Ondas 2012 DO Rioja, viura 100%.
Visigodo 2012, DO Rueda, verdejo 100%
Valpincia 2012 DO Rueda, viura i verdejo,
Yela 100% Verdejo, 2012 DO Rueda, verdejo
Hem trobat el que més o menys pensàvem, vins amb un nivell irregular, amb vins discrets, vins correctes i vins força mediocres.
En destaquem dos: el vi Viña Pati 2012, un vi de la DO Rueda, elaborat amb Verdejo i Viura. Un vi molt agradable en nas, intens, amb records de fruits exòtics i tropicals, de bona acidesa en boca, i amb una boca amb fruita més madura de la que hem trobat en nas.
Aquest vi el podeu trobar a Lidl, a 1.89€ l’ampolla. Un vi perfecte per prendre com aperitiu, mentre cuinem, mentre llegim o mentre mirem l’herba com creix.
I menció a banda per l’horror enològic Vega del Cega 2012, de la DO Valdepeñas, fet amb les varietats  macabeo, verdejo, airen; I a més a més, una miqueta de sucre i una garrafa d’aromatitzants, aconseguint una mescla impossible de vi i aromes artificials. Esgarrifós.      
Seguirem amb els vins rosats iels vins negres, d’anyada en curs i preu inferior a 3 euros.
Versió Castellana
Hemos decidido catar vinos de los que podemos encontrar en las estanterías de los supermercados, para ver qué es lo que la gente puede adquirir en estos establecimientos. Las cadenas visitadas han sido Carrefour, Lidl, Día, Eroski y Aldi.
El criterio de selección ha obedecido a dos condicionantes: que fueran vinos de precio inferior a 3,00 €, i que en la etiqueta debía constar obligatoriamente el año de la cosecha. Las botellas las cuales no podíamos determinar la añada, no se han catado para no incluir añadas ya viejas. En el caso de los vinos blancos, sólo hemos catado la añada 2012.
Visitando los lineales hemos podido ver botellas sin añada pero de un color sospechosamente viejo, esperando a que picara algún incauto. También alguna etiqueta con nombres con la clara intención de inducir a la confusión del consumidor no atento.
Los supermercados Caprabo y Carrefour es donde encontramos más cantidad de botellas con falta de información.
Los vinos catados  han sido:
Vega del cega, DO Valdepeñas, 2012, macabeo, verdejo, airen  
Mont-blanc 362, DO Conca de Barberà, 2012, macabeu i Chardonnay.
Viña Pati 2012, DO Rueda, Verdejo i viura
Yela 2012,     DO Rueda verdejo i viura
Señorio de Ondas 2012 DO Rioja, viura 100%.
Visigodo 2012, DO Rueda, verdejo 100%
Valpincia 2012 DO Rueda, viura i verdejo,
Yela 100% Verdejo, 2012 DO Rueda, verdejo
Hemos encontrado lo que más o menos pensábamos, vinos con un nivel irregular, vinos discretos, vinos correctos y vinos bastante mediocres.
Destacamos dos: el vino Viña Pati 2012, un vino de la DO Rueda, elaborado con Verdejo y Viura. Un vino muy agradable en nariz, intenso, con recuerdos de frutos exóticos y tropicales, buena acidez en boca, y con una boca con fruta más madura de la que hemos encontrado en la nariz.

Este vino se puede encontrar en Lidl a 1,89€ la botella. Un vino perfecto para tomar como aperitivo, mientras cocinamos, mientras leemos o mientras miramos la hierba crecer.

Y mención aparte por el horror de vino Vega del Cega 2012, de la DO Valdepeñas, elaborado con las variedades macabeo, verdejo, airen; Y además, un poco de azúcar y una garrafa de aromatizantes, consiguiendo una mezcla imposible de vino y aromas artificiales. Escalofriante.
Seguiremos con los vinos rosados ​​y tintos , de añada en curso y precio inferior a 3 euros.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Skip to content