El gusto de la Nariz, Agustí Peris i Miguel Sánchez Romera

el gusto de la nariz miguel sanchez romera agusti peris
Tenim una gran novetat, i és l’aparició al mercat del llibre El gusto de la nariz,  una conversa entre dos grans de la gastronomia del nostre país, el Sumiller Agustí Peris i el doctor i cuiner Miguel Sánchez Romera.
 
Miguel Sánchez Romera és un reconegut Neuròleg que com a hobby cuinava. Però la passió, l’estudi i l’aprofundiment en les tècniques de cuina (va crear el micri, que va ser una revolució a l’època) el van portar a obrir el 1996 el seu primer restaurant, l’Esguard a Sant Andreu de Llavaneres, que va ser guardonat amb una estrella Michelin.
La seva cuina va encunyar el terme de neurogastronomia, ja que la disposició dels aliments al plat, els colors, i les formes estaven pensades per a estimular diferents regions del cervell del comensal per a portar més enllà l’experiència gastronòmica.      
El 2008 va obrir el seu primer restaurant a Nova York i al llarg de la seva trajectòria ha comptat amb restaurants a ​​Nova York, Yokohama i Caracas.
Actualment,  regenta el restaurant Rice! a Barcelona,  dirigeix una empresa de consulting culinari a Shandong (Xina)​​, i ho compagina amb la seva residència mèdica Nova York.
És metge en neurologia i neurofisiologia clínica, especialista en la percepció amb els cinc sentits, la interpretació cultural del menjar, les emocions, la memòria i el plaer del menjar.
 
Agustí Peris és un dels sommeliers més respectats del país i considerat un dels 10 millors tastadors del món. Ha treballat amb alguns dels millors restauradors (el Bulli, Martín Berasategui, Mugaritz, Torre del Remei, Etxebarri), va ser el primer sumiller del restaurant El bulli, i el primer a obtenir el premi de la Nariz de Oro. Considerat un autèntic personatge de la professió, pel seu estil, la seva manera especial d’entendre i transmetre el vi, fa que hagi sobresortit per la seva gran capacitat d’anàlisi i sensibilitat, de veure molt més enllà en una copa de vi, i d’entendre la relació entre el vi, el comensal i el menjar.      
El gusto de la nariz és una conversa entre dos professionals, que al llarg de 300 pàgines discuteixen en un diàleg per mostrar-nos el què és l’alta cuina i quins són els secrets dels grans vins, en un llibre en el qual es parla de sentiments, d’emocions, de plaer, es destrueixen i desmitifiquen alguns tòpics. Una lectura molt recomanada per a tots els amants de la gastronomia.
Ja podeu comprar el llibre aquí, a planetadelibros.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Ves al contingut