6 vins negres per regalar el dia de la mare.

Arran de llegir algunes coses per la xarxa, he fet una petita selecció de 6 vins negres per a regalar el dia de la mare, 3 vins fets per a enòlogues, i 3 vins fets per enòlegs.

Paritat.
 
El microscopi.
Bodegas Alemany i Corrio, Denominació d’Origen Penedès
00%2BEl Microscopi 2014La Irene Alemany va ser tractada d’un càncer de mama a l’Institut  Universitari de l’hospital de la Vall d’Hebrón de Barcelona i a l’institut oncològic Basselga, sota la supervisió del doctor Javier Cortés.
Quan la Irene Alemany, finalitzava les seves últimes sessions de quimioteràpia per lluitar contra el càncer de mama que li havia estat diagnosticat el juliol de 2012, en una conversa casual amb el Doctor Cortés, aquest li va comentar que no tenien pressupost per a comprar un microscopi molt necessari per a diagnosticar correctament nous casos de càncer.
Va ser quan la Irene va decidir de fer un vi amb la finalitat de recaptar diners per a poder comprar aquest microscopi.
El vi ha estat elaborat amb les varietats Cabernet Sauvignon, carinyena i merlot, de les vinyes del celler Sot Lefriec. El vi ha estat fermentat amb llevats de la mateixa vinya, no s’ha sotmès a cap filtració, i tots els processos de celler, s’han fet seguint les fases lunars. Un 20% del vi ha estat criat en botes de roure francès, de tercer any.
Un magnífic vi i a més, solidari.
 
Dido
Venus la universal, Denominació d’Origen Montsant.
00%2Bdido%2B2300081 lAquesta enòloga va néixer a Ginebra (Suïssa), i abans d’arribar al món professional del vi, va passar per les carreres de biologia i filosofia, fins a arribar a l’enologia.
Filla del conegut Josep Lluis Pérez, un dels impulsors del vi al Priorat.
El projecte Venus La Universal, creat amb la seva parella René Barbier Jr. per produir vins DO Montsant.
Un vi de garnatxa, Shiraz, merlot, Cabernet Sauvignon.
Fermentat en àmfores de ceràmica i dipòsits de formigó, amb una criança de 16 mesos en botes de roure.

Gresa
Vinyes d’olivardots, Denominació d’Origen Empordà.
00%2Brender Gresa2010 2La responsable d’aquest vi és la premiada enòloga Carme Casacuberta. Llicenciada en ciències químiques i enòloga, l’any 2002 junt amb Antoni Pena inicien el seu projecte al terme de Capmany, a l’Alt Empordà. 
Un vi fet amb Samsó, Garnatxa, Shiraz i Cabernet Sauvignon. Aquest vi ha tingut una criança de 18 mesos en botes bordeleses de roure francès, amb un remogut de les seves lies (bâtonnage) durant gran part de la seva criança.Finca el Puig
Celler Fuentes, Denominació d’Origen Qualificada Priorat
Aquest vi és fruit d’en Josep Angel Mestre, criat a Falset.
00%2BFincadelPuig0La família Mestre produeix vins a la regió del Priorat des de fa més de 50 anys i va ser el seu intens amor pels seus voltants i el seu interès per la pràctica del vi que va fer que Josep Angel comencés a estudiar tant la viticultura com l’enologia, a la Universitat Rovira i Virgili.
Aquest vi és un cupatge de Carinyena, Garnatxa, Cabernet Sauvignon, i amb una Maduració de 14 mesos en botes de roure (100% francès).
És un vi per a entendre la zona del priorat, i si uns feu amb una anyada vella, és un vi memorable.

 

Terrer,
Cellers terrer del niu, vi de la terra
00%2Bvi%2Bterrer%2Bfora%2BdoAquest vi és fill de l’esforç d’un enòleg fet a si mateix, nascut a una terra que no era de vins. En Vicente Torras va replantar les terres de la seva família, dedicada a la ramaderia, amb ceps de garnatxa negra i picapoll negre per a elaborar aquest vi peculiar i no fàcil de trobar. Producció molt limitada, trobem un vi profund i llarg, circumspecte, vertical, amb una mineralitat i atlanticitat palpable. Per a beure amb calma i repòs, és un vi concebut per a beure relativament jove, no per envellir.
 
Nit de lluna
Mas Vicenç , Denominació d’Origen Tarragona
00%2Bvi negre mas vicens nit de llunaDe família masovera, finalment l’any 1953 la família Ferré pogueren comprar la propietat o sempre havien treballat i viscut. Una finca amb vinyes que venien sempre el raïm a tercers, l’any 2005 els fills Vicens i Xavier Ferré, cinquena generació de la família, inverteixen a construir un celler i comencen a produir vins per primer cop a la finca. Avui ja són un referent com a destí enoturístic a la comarca, i els seus vins ja tenen un pes a la Denominació d’Origen.
El vi Nit de lluna, està fet amb ull de llebre i Shiraz, amb una criança de 12 mesos, en bota usada de roure.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Ves al contingut