4 vins per regalar el Dia de la Mare i que no trobareu a Amazon

 MIM Natura 2019 100% Pinot Noir, CAVA Costers de l’Anoia

El celler Vins el cep ens proposa un cava rosat fet únicament amb la varietat Pinot Noir d’unes vinyes de més de trenta anys a la zona d’Espiells, un paratge protegit sota el nom Espiells terra de vi que comprèn 14 cellers i 30 masies.

576 1651137858mim natura pinot noir botiga

El nom de Mim fa referència a mimar la natura, un concepte que el celler sempre ha tingut molt present perquè van ser pioners en aplicar la biodinàmica a les seves terres.    
El vi està fet sense maceració de les pells, obtenint un vi molt poc colorat i amb una criança superior als 24 mesos ofereix una bombolla suau per fer aconetes al paladar.
Una bona ampolla amb la que MIMAR a la mare. 
12 €
 
El Microscopi 2019, Celler Alemany i Corrió, Denominació d’Origen Penedès
L’any 2012 enòloga Irene Alemany va ser diagnosticada de càncer de mama, i va ser tractada a l’Institut Universitari de l’hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona i l’institut oncològic Basselga, sota la supervisió del doctor Javier Cortés.
Quan finalitzava les seves últimes sessions de quimioteràpia, en una conversa casual amb el Doctor Cortés, aquest li va comentar que no tenien pressupost per a comprar un microscopi molt necessari per a diagnosticar correctament nous casos de càncer.

576 1651137833alemany i corrio el microscopi tinto

Va ser quan la Irene va decidir de fer un vi amb la finalitat de recaptar diners per a poder comprar aquest microscopi. Aquella primera anyada la va fer el seu marit Laurent, mentre ella estava malalta.
Elaborat amb carinyena i merlot de les vinyes del celler Sot Lefriec, el vi ha estat fermentat amb llevats de la mateixa vinya, no s’ha sotmès a cap filtració, i tots els processos de celler, s’han fet seguint les fases lunars. És un magnífic vi per reglar i a més a més contribuireu amb una causa solidària.
10 €
 
Foranell pansa blanca 2017, celler Quim Batlle Denominació d’Origen Alella
Situat a la muntanya de Tiana, el celler Quim Batlle compta amb 3 Hectàrees de vinyes totalment encarades al mar on obté uns vins influenciats pel foranell, un vent de tarda que bufa del mar cap a la terra.

576 1651137870foranell

Les seves vinyes són acaronades per aquest vent donant uns vins amb un marcat, aquí si, caràcter salí. Vinyes en terrenys de sauló, en Quim Batlle madura els seus vins abans de treure’ls al mercat, criant-los un any amb les seves mares i fent un llarg repòs en ampolla, oferint uns vins complexos, corpulents, i amb un ampli ventall gastronòmic.
14.50 €
 
Finca la Garriga 2016, Denominació d’Origen Empordà, Celler Castell de Perelada
Si en un passat no gaire llunyà era una varietat menystinguda, ara els vins fonamentats en la varietat Carinyena, la Samsó catalana, s’imposen. El que resulta indiscutible és que els ceps de Samsó de més cinquanta anys, plantats en terrenys plans, argilosos, amb sorres i graves, com els de la finca La Garriga, són la millor forma de reivindicar la Carinyena.
El resultat és un vi de color profund, especiat en nas, marcadament balsàmic, amb una boca plena i carnosa. Gaudi assegurat.
16.50 €

576 1651137846la garriga

I si la mare s’ha portat molt malament, o esteu tan enfadats que no la podeu perdonar, o viu al barri de Gràcia… doncs no perdeu el temps: regaleu-li cervesa i ja està.
I abraceu-la.


article publicat a la revista cupatges 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Ves al contingut