Gerard Basset, millor sumiller del món 2010

gerard+basset2

El concurs que busca el millor sommelier del món es realitza cada tres anys. Les dues últimes edicions, es van celebrar a Grècia, el 2004 per sol·licitud i el 2007 per comanda d’Espanya davant la impossibilitat de realitzar-lo al seu país.
Organitzat per L’Associació Internacional de Sommeliers (ASI), d’un total de 51 concursants, es van escollir 12 semifinalistes: Canadà amb Véronique Rivest i Elyse Lambert, Japó amb Mori Satoru, França amb David Biraud; Itàlia amb Favio Masi, Noruega amb Merete Bo, Romania amb Iulia Gosé, Suècia amb Sören Polonius; Suïssa amb Paolo Basso, Regne Unit amb Gerard Basset, Austràlia amb Franck Moreau, i Espanya amb Carles Aymerich.
Només tres es van classificar per a la gran final: d’Anglaterra, Gerard Basset – finalista per 5 ª vegada -, de Suïssa, Paolo Basso – finalista per 4 ª vegada – i de França, David Biraud – finalista per 3 ª vegada. Per tant, va ser una final amb sommeliers de gran nivell i molta experiència.
Les proves a superar van ser atendre una taula de clients; recomanar per a un plat una llista de vins del món, oferir el servei d’un Cabernet Sauvignon xilè; identificar els errors d’una carta de vins d’un restaurant que tot just s’havia imprès; descriure a cegues i en només 12 minuts 4 vins diferents; desxifrar el nom, també a cegues, d’una selecció de destil·lats, i identificar el nom de diferents vinyes i llocs relacionats amb la indústria del vi, de tot el món, mostrats en fotografies.
El vencedor va ser en Gérard Basset, un francès nacionalitzat anglès, que fins a dia d’avui és l’única persona al món que té simultàniament els títols de Master of Wine, Màster Sommelier i Wine MBA, als que suma l’actual de Millor Sommelier del Món.
Felicitar també a el Català Carles Aymerich, sumiller del Celler de Can Roca, per haver-se classificat per a la final. Humilment, a can Tomàs Bassa, fem tastos. Tastos per a tothom.
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Ves al contingut