Acte vandàlic al celler Terroir al límit

terroir+al+limit
El celler Terroir al Límit de Torroja del Priorat ha patit aquesta setmana un acte vandàlic. Durant la nit del passat 13 de juny de 2011, algú va forçar el pany i va entrar a les instal·lacions. Els tancaments d’alguns dipòsits van ser oberts, i el vi, vessat a terra. El contingut de moltes de les botes del celler va resultar contaminat i, per tant, malmès, per la introducció de sabó industrial.
Els propietaris de Terroir al Límit, Dominik Huber, Eben Sadie i Jaume Sabaté, condemnen “amb energia aquest acte inexplicable…. Ens trobem davant de l’expressió d’un acte d’odi o de pur vandalisme? No hi ha cap raó òbvia que se’ns acudeixi i, certament, ningú no ha admès cap responsabilitat o culpabilitat per aquest acte covard de destrucció“.
El cas està sent investigat pels Mossos d’Esquadra i per les autoritats locals, expliquen, i comenten que la DOQ Priorat oferirà la seva pròpia declaració. El succés ha estat explicat a la Generalitat de Catalunya (Institut Català de la Vinya i el Vi). Els seus laboratoris, a l’Estació de viticultura i enologia de Reus, analitzaran tots els vins del celler. Els que hagin resultat contaminats, probablement més del 25% dels conservats en botes, segons els propietaris, seran eliminats.
Terroir al Límit va ser creat el 2004 a partir de la unió de dos vins: Dits del Terra, d’Eben Sadie, i Arbossar, de Dominik Huber, amb el suport del viticultor Jaume Sabaté. Amb rapidesa es va convertir en un dels cellers més respectats, amb reconeixement i premis tant nacionals com internacionals.
Els responsables de les vinyes i del seu vi manifesten la seva determinació de continuar el projecte. Al mateix temps, mostren el seu públic agraïment a tots aquells que els han ofert ajuda.
Font: vadevi
 
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Skip to content