Mas Perinet, el final.

masperinet+final
Parlava aquesta setmana amb un col·lega de professió que ha estat en un viatge llampec a la DO Somontano. Ha tornat esgarrifat: Tots els cellers que ha visitat li han dit el mateix “no vendemos ni una botella, y no vemos cuando va a canviar esta situación”.
 
Actualment, hi ha 34 cellers a la DO i ja comencen a tancar alguns cellers, sobretot els de construcció recent amb inversions milionàries com Bodegas Irius (actualment precintada judicialment), Laus, etc.. però també els cellers consolidats Enate, Bodegas Pirineos, tenen problemes.
Com al Priorat. Inversions milionàries que han acabat molt malament. És el cas de Mas Perinet, celler ara com ara tancat i en venda. Tres socis, Joan Manel Serrat, Antonio Casado, Alejandro Marsol, empresaris del sector metal·lúrgic, sector constructor i sector d’artista, obren un macroceller al Priorat, dos anys d’obres condicionant la muntanya (primer trinxant la pedra de la muntanya, i seguidament estructurant els bancals) i després la construcció del celler i plantació de les vinyes. Previsió de fer més de 300.000 ampolles any, i l’objectiu d’abaixar preus a la zona.
Al final, poques anyades han pogut sortir al mercat. De l’anyada 2009 sols es van fer tres tines de vi, el 2010 no van fer la verema i pel 2011 no van ni podar les vinyes, cosa que ha causat preocupació als vinyaters veïns, ja que les vinyes abandonades són un focus de propagació de malalties fúngiques i víriques. Realment, durant la meva última visita al Priorat, vaig veure preocupació per aquest tema entre els propietaris de les vinyes limítrofs. Estem un període complicat en el món del vi, on els de sempre, honestos i humils, amb esforç, podran capejar el temporal, i on els nouvinguts, amb inversions insostenibles, acabaran el seu camí de cop.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Skip to content