El consum moderat de vi negre redueix el risc de càncer de mama

 
L’estudi es pot consultar a www.lacienciadelvino.com, fons documental de FIVIN (Fundació per a la Investigació del Vi i la Nutrició)
La investigació mèdica realitzada pel prestigiós Cedars-Sinai Medical Center de Los Ángeles ha provat que els compostos del vi negre actuen de forma similar als inhibidors de l’aromatasa, enzim que intervé de forma activa en les biosíntesis dels estrògens, utilitzada per la medicina per tractar el càncer de mama.
Els responsables de l’estudi demostren d’aquesta forma que el vi negre pot intervenir en la detenció de la proliferació de cèl·lules canceroses produïdes per canvis en els patrons hormonals.
Algunes de les substàncies que contenen la pell i les llavors dels raïms negres redueixen, d’alguna manera, alguns dels regs en les dones premenopàusiques, com pot ser la proliferació de cèl·lules canceroses.
Aquest estudi indica que el consum moderat de vi aporta aspectes beneficiosos sobre la salut, ja que afavoreix l’estabilitat dels nivells d’estrogen i augmenta la testosterona. Aquestes hormones mantenen la salut de l’aparell reproductor femení, en els ossos, en el colesterol en sang i ajuden a conservar la libido.
La investigació del Cedars-Sinai Medical Center s’ha realitzat sobre un col·lectiu de dones que han consumit diàriament, durant un mes i de forma moderada, vins de les varietats Cabernet Sauvignon i de Chardonnay.
La Fundació per a la Investigació del Vi i la Nutrició ha incorporat aquest estudi en el seu fons documental, la ciència del vi, per a la seva consulta i difusió.

Referència bibliogràfica:
Revista: J. Womens Healt (Larchmt)
Publicació: 2011, desembre
Autors: Shufelt C, Merz CN, Yang Y. Kirschner J, Polk D, Stanczyk F, Paul-Labrador M. Braunstein GD.
1 Women’s Heart Center, the Cedars-Sinai Heart Institute, and Department of Medicine, Cedars-Sinai Research
Institute, Cedars-Sinai Medical Center, Los Angeles, California.
font:cupatges

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Skip to content