La qualitat del CAVA, afectada per l’’oscil·lació atmosfèrica de l’Atlàntic

NAO+i+el+cava
Els investigadors Raimundo Real i José Carlos Báez, de la Universitat de Màlaga, han analitzat els possibles efectes de l’oscil·lació de l’Atlàntic Nord, coneguda en la literatura científica com a índex NAO (per les seves sigles en anglès), sobre la qualitat del cava espanyol en un estudi que publica l’International Journal of Biometeorology.
La NAO és un índex macroclimátic que reflecteix la diferència de pressió atmosfèrica entre les Açores i Islàndia, de manera que és positiva si s’instal·la un anticicló a les Açores i negativa si es formen borrasques en aquesta mateixa zona. Aquesta diferència de pressió, que oscil·la al llarg del temps, repercuteix directament en les condicions meteorològiques de la península Ibèrica .
Els investigadors van trobar que la NAO estava relacionada amb la qualitat del cava entre els anys 1970 i 2008. L’existència de valors positius de la NAO en els mesos de març a agost, quan el raïm es forma i madura, va disminuir la capacitat d’obtenir una qualitat superior al cava. La probabilitat d’obtenir un cava de qualitat
NAO+i+el+cava+1

Superior és més alta quan el valor mitjà de la NAO és negatiu. Això fa que la temperatura mitjana a l’àrea del cava disminueixi i millori la seva qualitat” , argumenta l’expert.

Font: SINC 29/01/2014

Si voleu fer un tast de vins, aquí us ho podem arreglar.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Ves al contingut