André Dominé. Personatges del vi.

En la passada edició de la trobada de microproductors de vi d’Andorra, vaig tenir el goig de conèixer i parlar amb un dels personatges mítics (per a mi) del món del vi. Quan vaig començar a estudiar sumilleria, un dels meus primers llibres que vaig comprar, va ser El Vino, d’André Dominé. El Vino, és un llibre de gairebé 1000 pàgines, amb fotografies i detallats mapes de cada zona productora de vi del món. Amb un repàs a les diferents vinificacions i tipologies de vi, el vi i el menjar, el servei, viticultura, varietats internacionals i autòctones, malalties de la vinya, i una descripció detallada de cada Denominació d’Origen amb recomanacions de cellers de cada zona. Un molt bon catàleg del vi mundial.
andre%2Bdomine%2Bel%2Bvino%2Br
andre%2Bdomine%2BbarAndré Dominé, té diversos llibres publicats, i un que també destacaria és el “libro del Bar”. Un repàs a begudes, còctels i material divers per a tenir un bar com cal.
Els llibres els podeu trobar editats per editorial Köneman o

editorial HF.Ullmann, a preus molt moderats.

Em va fer il·lusió conèixer a l’autor d’un llibre en el qual hi he abocat força hores, i en què hi he fet un munt de consultes. El vaig conèixer a la barra d’un restaurant, on tots els convidats eren professionals del món del vi, envoltats de moltes, moltes ampolles de vi, i de poc menjar.
Cosa que va provocar que tothom acabés sent molt amic de tothom. Alguns, massa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Ves al contingut