Vino+gastronomía y la Nariz de Oro

 
la%2Bnariz%2Bde%2Boro
Llegeixo aquests dies la notícia de la desaparició de la publicació de la revista Vino y Gastronomia, trenta anys després de la seva primera edició. Fundada el 1984, la revista que organitzava el concurs “La Nariz de Oro” deixa de publicar-se tant en paper com en la seva versió digital.
Segons sembla, la retirada de dos dels seus patrocinadors més importants, ha obligat la revista a tancar. De fet, des del 2008, han tancat 209 revistes, 36 diaris impresos i 58 digitals.
Vino+Gastronomía, un referent al sector, tant per la qualitat dels seus reportatges, com per ser l’organitzadora del prestigiós concurs la nariz de oro, que aquest any hagués fet la vint-i-tresena edició.
De fet, fa moles anys que jo em presentava a aquest concurs, i cada any era un lloc de trobada per als companys de professió. Era un moment de companyonia entre col·legues de professió, i motiu d’alegria de veure quins companys es classificaven per a anar a participar a la final de Madrid. Cada any, uns 400 sommeliers de la península, es presentaven al concurs. L’última edició es va fer el 13 de juny del 2014.
Aquest any 2015 no hi haurà concurs, i sembla que hi ha possibilitats que es pugui celebrar el 2016. Espero sincerament, que així pugui ser. És una llàstima que una revista que tant ha fet per a la promoció del sector del vi, acabi escombrada d’aquesta manera.
Llegeixo queixes al sector del vi per la falta de suport als mitjans especialitzats i sectorials de part d’organitzacions com la Federación Española del Vino, que reben nombroses subvencions i recursos destinats a la promoció, i que sols destinen als grans mitjans de comunicació.
O sigui, la mateixa història de sempre, i a tot arreu.
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Ves al contingut