Jean-Louis Neichel, tanca portes.

Jean Louis Neichel xef del restaurant Ne
La setmana passada ens assabentàvem que Jean-Louis Neichel, decidia tancar el restaurant Neichel, de Barcelona.
Neichel és un dels grans cuiners que ha tingut Catalunya. Va entrar a el Bulli al 1971, i al 1975 el va portar a aconseguir la seva primera estrella Michelin. El propietari del restaurant, el Doctor Schilling, estava cansat de fer carn a la graella i còctels de gambes amb salsa rosa, i volia canviar l’estil de la cuina.  El doctor es va fixar en un jove cuiner alsacià que treballava al restaurant Walliser stube de Düsseldorf. Convençut pel doctor, Neichel fa un stage a Alain Chapel, restaurant amb tres estrelles michelin,  i comença a treballar al Bulli, oferint una cuina moderna i de producte local. Les bones crítiques de Néstor Luján fan que els barcelonins comencin a visitar el restaurant, fins aleshores, sols freqüentat per estiuejants estrangers i gent de la zona.
Al final de la temporada de l’any 1980, convençut per Néstor Luján, Jean-Louis Neichel finalment deixa El Bulli per obrir un restaurant a Barcelona, a la zona de Pedralbes. I 33 anys després, cansat de la situació actual, de la crisi, dels clients que li regategen el preu del menú, de pagar impostos, i cansat de tenir mal d’esquena, tanca el restaurant i diu que posteriorment s’obrirà amb un nou concepte.
Tanca un altre dels grans restaurants clàssics que s’ha endut pel davant aquesta crisi que estem travessant. Va tancar El Bulli per un gran forat econòmic, va tancar l’Evo, El Drolma, El recó del Can Fabes, el restaurant Sant Pau continua però amb molts problemes, o també les dificultats econòmiques del grup Tragaluz.
I tants i tants d’altres restaurants amb estrella que han tancat, o bé que estan a punt de tancar, com per exemple, el Comerç 24 de Carles Abellan, que recentment ha anunciat el seu tancament, 
En fi, temps difícils per a la gastronomia.
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Ves al contingut