Millor sumiller de cava d’España

 
guillermo%2Bcruz%2Bmugaritz%2Bmillor%2Bsumiller%2Bde%2Bcava%2Bd'espanya

Ahir es va disputar la final del millor sommelier de cava d’Espanya, a l’hotel Barcelò Sans, de Barcelona, organitzat pel Consell Regulador del Cava. El Consell Regulador del Cava és un organisme descentralitzat del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi ambient. L’integren viticultors, elaboradors i representants de les comunitats autònomes de la Regió del Cava i del ministeri.

El guanyador d’aquesta vetllada ha estat en Guillermo Cruz, sommelier del restaurant Mugaritz,d’Errenteria, en segon lloc, ha quedat Diego Muñoz, del restaurant La Lobita(Sòria),  i en tercera posició en Juan Francisco Carmona, del restaurant Pura Cepa (Múrcia).
millor%2Bsumiller%2Bde%2Bcava%2Bd'espanya%2BfotoLa final del concurs s’ha celebrat durant un sopar de gala, on els 20 sommeliers finalistes tenien una taula cadascun de  10 comensals, a la que l’hi ha hagut de fet el maridatge del menú servit, menú que tot just han conegut 8 minuts abans de l’inici del sopar, i cal dir, que tampoc han pogut tastar.
Disposaven de 42 caves diferents per a combinar amb el següent menú:
Ceviche de llom de vedella amb salsa de ponzu, petita amanida d’escarola i alvocat.
Petxina de Pelegrí amb melanosporum, crema d’alls dolços, i ravioli de butifarra del perol
Costellam de xai amb salsa pebrada i baba ghanoush d’alberginies.
Formatges artesans amb verds, confitures i cruixent de pa.
Pastís de xocoloata, KKO
El jurat ha estat integrat per tres grups: els comensals convidats per les empreses elaboradores; un jurat professional situat en cada taula (persona relacionada amb el sector com sommeliers, periodistes o tastadors) i un jurat d’honor per donar fe del recompte de vots i proclamar els guanyadors.
A les taules disposàvem d’una fitxa on podíem puntuar diferents aspectes del servei que feia el sommelier.
Els 20 finalistes havien estat triats en les semifinals regionals que s’han anat disputant al llarg dels dos últims anys a 12 ciutats de l’Estat.
Més de 450 aspirants van haver de fer dues proves: una escrita sobre el món del cava i un tast a cegues de diversos tipus d’aquest vi escumós.
El Consell Regulador del Cava és un organisme descentralitzat del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi ambient. L’integren viticultors, elaboradors i representants de les comunitats autònomes de la Regió del Cava i del ministeri.
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tens cap dubte?
Enviar WhatsApp
Ves al contingut